Menu

Social
SCULPTURĂ …LIVE!

10 sculptori de renume mondial, peste 100 de tone de marmură și aproape o lună de spectacol interactiv de artă în formă pură. Acestea sunt numai sunt câteva dintre motivele pentru care turiștii și localnicii vizitează sau ar trebui să viziteze Simpozionul Internațional de Sculptură ce se desfășoară în această perioadă în stațiunea Bușteni.  

Prima ediție a Bușteni Internaţional Sculpture Symposium are ca element principal marmura, urmând ca în viitoarele trei sezoane sa se axeze pe andezit, granit şi metal. Simpozionul de sculptură aduce în fata publicului artiști din toate colțurile lumii, sculptori profesionisti, clasici și avangardisti, pentru care primeaza ideea, și nu forma, și care exploatează din plin calitățile fizice ale marmurei. Coordonatorul simpozionului spune că a făcut o alegere inspirată atunci când s-a hotarat că manifestarea să aibă loc la Bușteni.

Nu a fost uitat nici marele sculptor român Constantin Brâncuși, care îi inspiră pe artiști chiar și în această perioadă. La pavilioanele în care maeștrii internaționali ai sculpturii își execută lucrările, este un freamăt continuu, echipele care sprijină demersul artistic fiind prezente cu un adevărat arsenal de forțe pentru a reorienta blocurile imense de marmură sau pentru a înlocui cu promptitudine uneltele de lucru uzate. La final, cele 10 lucrări vor fi expuse și vor rămâne în diferite puncte de pe teritoriul stațiunii Bușteni pentru a putea fi admirate de public.

Prima ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură din Busteni, care se va încheia pe data de 2 septembrie, a beneficiat de prezenta unor sculptori renumiți din Franța, Argentina, Rusia, China, Taiwan, Armenia, Israel, Egipt, Coreea de Sud și, bineînțeles, România. Evenimentul cultural, organizat sub egida Galeriei de Artă a Castelului Cantacuzino şi Primăria Oraşului Buşteni, face parte din proiectul Buşteni the City of Arts, care îşi propune să transforme staţiunea montană într-un oraş în care cultura să devină una dintre cele mai importante atracţii pentru turişti.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>