Menu

Social
AER POLUAT

Un metru cub de hidrocarburi a ars, luni seară, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Incendiul a degajat o poluare cu substanţe volatile. Agenţia de Mediu recunoaşte că valorile înregistrate sunt mai mari. Nu ştim dacă sunt si periculoase, pentru ca legislatia nu prevede o limita maxima de la care se impun masuri de siguranta pentru populatie. Incendiul care a afectat, luni seară, platforma Petromidia nu a fost precedat de o explozie, a precizat compania marţi seară într-un comunicat. De asemenea, aflăm că instalaţia funcţiona normal la momentul accidentului şi că s-a intervenit în conformitate cu instrucţiunile de lucru.

Acestea sunt Valorile de poluare pe care Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa le-a măsurat la Rafinăria Petromidia, în timpul şi imediat după incendiu. Datele arată cât este de încărcată atmosfera cu substanţe volatile si produsi secundari degajate de arderea de hidrocarburi. Agenţia pentru Mediu recunoaşte că valorile sunt mai mari decât cele înregistrate în mod obişnuit. Nu ştim, însă, cât sunt ele de periculoase pentru că legislaţia nu prevede valori maxime admise pentru acest tip de substanţă rezultată în urma arderii de hidrocarburi.

Din fericire, după cum ne asigură specialiștii, calitatea aerului în localitățile apropiate locului tragediei a rămas în parametrii de calitate, iar populația poate sta liniștită din acest punct de vedere. Întârzierea cu care au reacționat autoritățile, în ceea ce privește oferirea unui punct de vedere clar cu privire la riscul de contaminare, a sporit îngrijorarea oamenilor.

Conform primelor cercetări ale specialiştilor, incendiul de pe platforma Petromidia înregistrat de luni seară nu a fost precedat de o explozie. În acest moment, rafinaria este operată la capacitate redusă. Parchetul, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă fac propriile anchete în cazul incendiului de la Petromidia.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>