Menu

Social
PELERINAJ LA MOAȘTE

Sute de enoriasi au indurat astazi ploaia pentru a se ruga la racla cu moaştele Sfîntului Ierarh Nectarie, care a fost adusa la Buzau tocmai din Grecia. Desi racla va fi dusă in acesta noapte înapoi la mănăstirea de pe insula Eghina, un fragment din moaștele Sfîntului Nectarie va ramane la Catedrala Arhiepiscopală din Buzau.

Credinciosii din toate colţurile judetului Buzau si nu numai  au stat astazi rabdatori la rând, ca să se închine la moaştele făcătoare de minuni ale sfântului Nectarie aduse din Grecia. Nici ploaia şi nici aglomeratia nu i-au oprit pe credincioşi să ajunga la moaste. Fiecare a rostit plin de speranta o rugăciune pentru apropiaţi sau pentru cei aflaţi în suferinţă. Majoritatea creştinilor, în momente de cumpănă, se roagă la Sfîntul Nectarie pentru sănătate şi linişte. Despre Sfântul Nectarie se spune ca, în timpul vieţii, tămăduia prin simpla mângâiere, iar după moarte prin atingerea moaştelor sale. Sfîntul Nectarie este cunoscut în întreaga lume drept vindecătorul de boli.

Desi racla va fi dusă in acesta noapte înapoi la mănăstirea de pe insula Eghina, in Grecia, un fragment din moaștele Sfantului Nectarie va ramane la Catedrala Arhiepiscopală din Buzau pe insula greceasca Eghina. Mâna stângă a sfantului se află la Mănăstirea Marea Lavră din Sfântul Munte Athos, iar părticele din moaşte se găsesc şi la alte biserici din ţara noastră.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>