Menu

Social
ACTOR ȘI PROFESOR

A fost depanator TV iar acum este unul dintre cei mai buni actori de comedie din Romania. Este vorba despre Radu Gabriel, buzoian de origine, care a devenit si profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Bucuresti. La inceputul lunii octombrie el va face parte din juriul Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie “Comic 7B” de la Buzău.

Născut în cartierul Mihai Viteazu din Buzau, Radu Gabriel  s-a hotărât, în 1976, când a terminat Liceul B. P „Hasdeu”, să-și încerce norocul la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. N-a luat si a lucrat timp de 4 ani ca depanator de televizoare, la un atelier de lângă  Gara Buzău. Ulterior a fost instructor metodist la Casa de Cultură a Tineretului din Buzău.

Radu Gabriel a devenit totuşi student la Actorie la 32 de ani. Mai târziu, buzoianul a devenit celebru după rolurile din Grupul VOUĂ, serialele „Ai lu’ Gorobete”, „Pariu cu viața”, „Las Fierbinți” sau filmul „California dreamin’ ”. Radu Gabriel este acum profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică.

Radu Gabriel s-a întors în această săptămână, acasă, în Buzau, cu ocazia prezentării Festivalului internaţional “Comic 7B”,  din juriul căruia face parte. Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie “Comic 7B” va avea loc la Buzău, in perioada 3-9 octombrie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>