Menu

Social
SPITALUL, CASĂ PENTRU IARNĂ

Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta s-a transformat zilele acestea intr-un adevarat orfelinat. Se intampla in fiecare an, in sezonul rece. Parintii ii aduc aici pentru diverse afectiuni iar, mai apoi, uita sa ii mai ia. Se intorc dupa saptamani intregi, ii duc acasa, insa dupa nici trei zile revin la spital si ii lasa din nou in grija medicilor. Parinţii lor recurg la această soluţie fiind fortati de conditiile precare de acasa, unde nu le pot oferi minorilor nici macar strictul necesar.

Ceea ce se intampla la Spitalul Judetean Constanta tinde sa devina un adevarat fenomen ingrijorator. Numai saptamana trecuta 10 copii au fost adusi de parinti pentru ca prezentau simptomele unor afectiuni respiratorii, iar mai apoi au parasit spitalul fara sa le mai pese de soarta lor. Cei mai multi nici macar nu au implinit un an. Asa se face ca cei mici ajung sa stea in spital chiar si cate o luna de zile. De cele mai multe ori chiar daca medicii reusesc sa ii puna pe picioare si ar putea sa intoarca acasa, acest lucru nu se intampla. Ptr ca nu vine nimeni dupa ei. Unii parinti vin sa isi ia copiii acasa doar atunci cand la usa le bat cei de la Directia pentru Protectia Copilului si ii anunta ca risca sa ii piarda definitiv. Exista insa si mamici responsabile, care, in ciuda problemelor financiare pe care le au, nu si-ar abandona copiii cu nici un chip.

Pe langa copiii lasati pe mana medicilor de catre parintii care nu au posibilitati materiale sa ii intretina si sa ii trateze acasa, se mai adauga si cei abandonati la nastere . Daca in cazul acestora din urma legislatia este foarte clara atunci cand vine vorba de cei lasati doar temporar in spital, medicii nu alta solutie decat sa ii trateze si sa ii ingrijeasca pana in momentul in care un parinte vine sa il ia in cele din urma acasa .

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>