Menu

Cultural
UNIVERSITATE LA FINAL

A X-a editie a Universitatii de Vara, desfaşurată pe parcursul saptamanii trecute la Rm. Sarat si dedicată ororilor comunismului s-a incheiat fără evenimente deschise publicului in fosta inchisoare a oraşului. Măsura a fost impusă de organizatori deoarece imobilul se afla intr-o stare avansata de degradare. Studentii care au participat la cursuri au avut însă parte de o experienta unica, pentru ca au avut ocazia sa stea de vorba cu cei care au fost martori ai represiunii comuniste. 

Cea de-a X-a ediţie a Universitatii de Vara de la Rm. Sarat, desfăşurată sub titlul „Închisoarea tăcerii, o experienţă în comunism” s-a incheiat ieri. Spre deosebire de anii trecuti, evenimentele acestei editii nu au fost deschise publicului. Organizatorii spun ca au avut un motiv intemeiat pentru care au luat o astfel de decizie. Chiar si cei 18 studenti, care au participat la Universitatea de Vara de la Rm. Sarat, au purtat casti de protectie atunci când au vizitat fosta închisoare. Pentru ei insa participarea la cursuri a fost o experienta unica, deoarece au aflat amanunte interesante din perioada comunista, chiar de la cei care au supravietuit regimului.

Pentru ca fostul penitenciar de la Rm. Sarat se afla intr-o avansata stare de degradare, reprezentantii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc au decis ca toti cei care vor sa-l viziteze sa completeze si sa semneze mai intai o declaratie de asumare a responsabilitatii. Turistii sunt informati cu privire la faptul exista un risc ridicat sa survina accidente care le pot pune in pericol integritatea corporala.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>