Menu

Social
DEZASTRU ECOLOGIC

Altertă de poluare în județul Buzău, după ce mii de pești au fost descoperiți morți pe râul Călmățui. În dreptul localității Smeeni, localnicii au profitat însă de situație și au adunat peștii morți, fără a conștientiza pericolul la care se expun. Autoritățile au fost sesizate despre dezastrul ecologic și încearcă să afle cauza poluării.

Sute de peşti morţi pluteau ieri pe râul Călmățui, în apropiere localităţii Smeeni. Vestea a ajuns imediat și la urechile autorităților locale, care s-au deplasat la fața locului, constatând ca de fapt peștele aflat atât pe mal cât și în apă, este în mare parte mort, cel mai probabil din cauza deversării în albia pârâului a unei substanțe toxice, deocamdată necunoscute.

Sătenii din Smeeni n-au stat mult pe gânduri şi s-au hotărât să captureze peştele otrăvit cu o substanţă necunoscută. Înarmaţi cu plase confecţionate pe loc dar şi cu mâinile goale, oamenii nu s-au dat în lături să se aprovizioneze cu peştele contaminat.

Garda de mediu Buzău a fost alertată în legătură cu situația de la Smeeni iar astăzi, o echipă s-a deplasat la fața locului pentru a face cercetări. Până la aflarea cauzei poluării, autoritățile fac un apel către toți cetățenii cei care au adunat pește în aceste zile de pe Călmățui, să nu-l consume pentru a evita eventuale probleme de sănătate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>