Menu

Cultural
MARMURA A PRINS VIAŢĂ LA BUŞTENI

Oraşul Buşteni găzduieşte, in aceste zile mai multe sculpturi a unor renumiţi artişti de talie internaţională. Timp de 30 de zile, ei au sculptat în aer liber în blocuri de marmură atât la Castelul Cantacuzino, cât şi în centrul staţiunii montane, iar acum şi-au prezentat operele de artă. Ele vor rămâne ale oraşului, pentru ca turiştii şi localnicii să le poată admira frumuseţea.

Peste 10 sculptori profesionişti, clasici şi avangardişti din Argentina, Taiwan, Rusia, China, Egipt, Armenia, Israel şi Franţa au muncit în aer liber pentru ca fiecare trecător să poată lua parte la întreaga creaţie şi să observe incredibilul proces. După patru săptămâni, artiştii au transformat blocurile de marmură în adevărate opere de artă. Printre sculpturi s-a remarcat lucrarea artiştilor chinezi „Înţelepciunea oceanului” şi Gramofonul realizat de artistul din Taiwan.

“ Gramofonul pentru mine este foarte important, iar altă idee este că aceasta nu este doar o sculptură. Poţi alege muzica pe telefon, în pui înăuntru şi sunetul iese pentru ca oamenii să-l audă. Nu este doar un gramofon, am vrut ca oamenii să se apropie de sculptura mea. Nu doar să o vadă şi să o atingă, ci şi să se aşeze pe sculptură şi să se bucure de muzică”

 “Este pentru prima dată când vin în românia şi muca mea vorbeşte despre Înţelepciunea oceanului. În china, apa este un semn bun pentru că apa dă viaţă şi nu o ia”

Simpozionul  face parte din proiectul BUSTENI the CITY of ARTS, care își propune să transforme stațiunea montană într-un oraș în care cultura să devină una dintre cele mai importante atracții pentru turiști. Sculpturile realizate la Buşteni au fost donate de către artiști orașului,  valoarea acestora depășește un milion de euro pe piața internațională de artă și au impresionat trecătorii, dar şi pe criticii de artă care le-au evaluat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>