Menu

Social
AGLOMERAȚIE LA ORTOPEDIE

Aglomeratie si la secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean Buzău în această perioadă. Medicii se confruntă cu un val de pacienţi cu fracturi la mâini şi picioare, după ce au căzut pe gheaţă. În doar câteva zile, in unitatea medicala s-au prezentat aproximativ aproape 100 de persoane care au căzut pe gheață. În ultimele zile, ghipsul a fost la mare cautare iar cozile la cabinetele medicale impresionante.

De când a început să ningă, Unitatea de Primiri Urgenţe a celui mai mare spital din județul Buzau lucrează la foc continuu. Secţia de Ortpedie face faţă cu greu numărului mare de accidentaţi. Pacienţii sunt de toate vârstele. Unii au alunecat pe gheaţă, alţii nu au văzut gropile de sub mocirlă. Medicii abia mai fac față solicitărilor. Deși în ultimele zile au fost aproape 100 de persoane care s-au prezentat la Urgențe cu mâini și picioare rupte, puțini dintre ei au dorit să rămână internați în spital.

Specialiştii recomandă mai ales vârstnicilor să fie foarte atenţi cum merg prin locurile necurăţate de zăpadă şi polei. Fracturile la vârste înaintate se vindecă mult mai greu şi pot avea consecinţe grave. Cele mai grave fracturi, cele de sold si de bazin, necesita mai bine de trei luni de recuperare, iar fracturile membrelor se vindeca dupa cel putin 21 de zile.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>