Menu

Social
REVOLTA PRODUCĂTORILOR

Nemultumiri, indignari si chiar lacrimi de amaraciune, in pietele din Buzau. Mai multi producatori agricoli care isi vand produsele cultivate in propriile gospodarii sunt de-a dreptul revoltati de deciziile Primariei ce vizeaza modul in care isi pot valorifica marfa. Oamenii spun ca restrictiile impuse sunt cu atat mai nedrepte cu cat chiriile platite sunt foarte mari iar incasarile foarte mici.

Nemultumirile producatorilor agricoli pleaca de la modul in care li se cere, mai nou, sa-si gestioneze vanzarile. Acestia sustin ca sunt fortati sa-si vanda produsele doar pe taraba propriu-zisa fara a se extinde cu marfa sau fara a improviza ceva pe propria taraba. Mai mult, de fiecare data cand au incercat sa reclame problema sau sa o discute cu cei care sunt responsabili de administrarea pietelor, a intervenit politia locala. Comerciantii sustin ca „legea este nedreapta” si nici profitul nu este unul bun. Pe de alta parte, reprezentantii pietei sustin ca doar au asigurat un cadru normal un comert civilizat.

Micii fermieri care isi comercializeaza o parte din productiile obtinute in gospodaria proprie vor si o chirie mai mica. Producatorii agricoli din piete considera ca munca lor nu are nicio valoare in conditiile impuse de Primarie si in situatia in care platesc chirii extrem de piperate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>