Menu

Social
CAMPANIE CU REZULTATE

Campania de microcipare a cainilor din gospodariile din Rm.Sarat are rezultate. In ultimele doua luni, peste 1.200 de patrupede au fost microcipate si vaccinate. Mai mult, echipele de la ecarisaj au inceput sa ridice maidanezii din zona blocurilor. La ultima sedinta, Consiliul Local a discutat  despre programul si metodele de capturare a cainilor, astfel incat cetatenii sa nu asiste la scene de nedorit.

La finele lunii iunie, in cadrul Primariei Rm. Sarat a fost constituit un grup de lucru, format din reprezentanti ai Politiei Locale, ai Directiei Sanitar Veterinare si ai Asociatiei de Protectia Animalelor ,,Caini Fericiti,,. Zi de zi, membrii grupului, insotiti de primarul sau viceprimarul orasului au luat la pas orasul si i-au convins pe cetateni sa-si microcipeze cainii, obligatie pe care o au prin lege. Totodata, echipele de ecarisaj au inceput sa ridice maidanezii din zona blocurilor.

La ultima sedinta, Consiliul Local a discutat programul in care hingherii merg sa captureze caini si metodele pe care le folosesc. Totul dupa ce chiar unul dintre consilieri a asistat ziua in amiaza mare la un adevarat ,,spectacol,, de prindere a maidanezilor.

Cum in prezent, maidanezii de pe strazile din Rm. Sarat sunt capturati cu crose, alesii au discutat si despre folosirea unor metode cu efect tranchilizant. In timp ce unii sustin folosirea acestora, altii spun ca sunt destul de scumpe si nu au efectul asteptat. La Rm. Sarat, echipele de la ecarisaj pot captura maidanezii de pe strazi doar in anumite intervale orare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>