Menu

Social
SE ALĂTURĂ PROTESTELOR RCA

Nemulțumirile îi aduc în stradă pe șoferii profesioniști. Aceștia sunt revoltați de faptul că polița RCA se va scumpi. În țară au avut loc deja proteste ale transportatorilor, iar la Constanța se așteaptă ca peste 1000 de persoane să participe la mega-protestul programat pentru 15 septembrie.

Dacă până acum, șoferii constănțeni au protestat pașnic împotriva scumpirii RCA, pe 15 septembrie vor lua atitudine. Aproximativ 1.000 de taxiuri, microbuze, autocare, camioane și mașini-școală de mare tonaj vor porni în marș pe străzile Constanței în semn de protest. Acțiunea este un strigăt împotriva creșterii repetate a tarifelor RCA pentru transportatorii rutieri. Unii spun că aceste scumpiri repetate și procedurile greoaie de achitare a daunelor îi împiedică să își desfășoare activitatea.

Protestul este programat să înceapă, joi  la ora 09.00 pe bulevardul Aurel Vlaicu în zona intersecției cu bulevardul Tomis. De aici, protestatarii vor merge pe bulevardul Tomis spre Prefectura Constanța, apoi vor intra  pe strada Traian, iar primele autovehicule din coloana se vor opri aproape de sensul giratoriu de la Poarta 2 Port. Proteste vor fi organizate în peste 20 de orașe din țară, unde vor fi mobilizate în jur de 100.000 de mașini. Numai în Capitală, cinci mii de camioane vor bloca circulația în Piața Victoriei. În aceste condiții, secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România,  le cere oamenilor înțelegere și solidaritate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>