Menu

Social
SECȚIE INAUGURATĂ

O astfel de investitie era absolut necesara, iar pacientii care vor ajunge aici vor beneficia de cele mai bune conditii. Este opinia autoritatilor din Rm. Sarat, care au participat astazi la inaugurarea sectiei de ingrjiri paliative, din cadrul Spitalului Municipal. Internarea pacienților in aceasta sectie se face în urma avizului medical al șefului secției sau pe baza unui bilet de trimitere emis de medicul de familie.

Infiintata recent in cadrul Spitalului Municipal Rm. Sarat, sectia de ingrijiri paliative a fost inaugurata astazi in prezenta autoritatilor locale. Toti cei care au participat la eveniment au avut ocazia sa viziteze sectia, pentru a vedea conditiile deosebite de care beneficiaza pacientii care ajung aici. Consilierii locali au fost placut impresionati de investitia care s-a realizat la Spitalul Municipal, cu scopul de a veni in sprijinul persoanelor cu boli incurabile, in faze terminale.

Sectia de ingrijiri paliative de la Spitalul Municipal Rm. Sarat este dotata cu 10 paturi, iar pacientii care ajung aici beneficiaza de servicii medicale care sa le aline suferintele si de supraveghere continua. Autoritatile spun ca infiintarea acesteia era absolut necesara.

Internarea pacienților în secția de îngrijiri paliative se face prin programare prealabilă, în ordinea solicitărilor. Ingrijirea paliativă reprezintă îngrijirea activă şi totală a pacienţilor a căror boală nu mai răspunde la tratament curativ. Controlul durerii şi al altor simptome, asistenţa psihologică, socială şi spirituală au importanţă majoră. Scopul îngrijirii paliative este asigurarea unei cât mai bune calităţi a vieţii pentru bolnavi şi pentru familiile acestora.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>