Menu

Social
VIN DIN BELȘUG

Vom avea vin din belşug și mai bun decât în alți ani! Asta spun viticultorii buzoieni despre producția record din această toamnă. A plouat mult dar au fost temperaturi prielnice iar tratamentele fitosanitare aplicate plantațiilor de viță au fost eficiente pe suprafețe întinse. Producătorii cred ca în acest an vor da lovitura  şi vor recupera pagubele din anii trecuți.

În dealurile Istriței, cât vezi cu ochii, plantațiile de viță sunt pline de rod. La stațiunea de Cercetare viniticola din localitatea buzoiană Pietroasele, specialiştii buzoieni şi-au făcut temele. Au investit mult în lucrările agricole, au schimbat flota de utilaje şi au stropit via ca la carte. Deşi vremea a fost pe alocuri capricioasă, producția estimată depăşeşte orice aşteptări.

Singura problemă cu care se confruntă viticultorii stațiunii este generată de lipsa forței de muncă. Conducerea unității a făcut eforturi disperate ca să nu piardă producția record şi a adus zilieri tocmai din Târgu Mureş şi Suceava. Culegătorii sezonieri spun că recolta din acest va fi îmbelşugată.

Strugurii culeşi din livadă ajung într-o unitate de procesare ultramodernă. Stațiunea de cercetare viniviticolă de la Pietroasele va dezvolta, începând de anul viitor ,şi o secțiune de agroturism, ce va include, pe lângă cazare şi masă, şi degustarea sortimentelor tradționale specifice zonei .

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>