Menu

Social
PREDISPUŞI LA RĂCELI

Odată cu începerea noului an şcolar, copiii sunt solicitati mai mult la cursuri, se odihnesc mai putin, iar pe acest fond imunitatea organismului scade. Este opinia medicilor, care ii indeamna pe parinti sa le asigure celor mici o alimentatie bogata in legume si fructe, dar si un program adecvat de odihna. In caz contrar, copiii sunt predispusi la raceli, de la cele mai usoare forme pana la pneumonii.

Nici nu a inceput bine anul scolar, ca unii copii lipsesc deja de la ore pentru că au racit. Exasperaţi de afecţiunile frecvente ale micutilor, parintii apeleaza deseori la medicamente sau suplimente pentru cresterea imunitatii. Medicii spun insa ca adulţii ar trebui sa fie mai atenti la programul de odihna al copiilor. Deseori trecerea de la un program lejer si de voie la unul impus prin orarul scolar suprasolicita elevii, iar imunitatea organismului scade.

Pentru a creste imunitatea copiilor, parintii sunt indemnati sa le asigure acestora o alimentatie adecvata, din care nu ar trebui sa lipseasca fructele si legumele, bogate in vitamine. In cele mai dese situatii, bolile colectivitatii la copii sunt de natura infectioasa. Acestea se transmit prin virusuri, bacterii si alte microorganisme, de la un copil bolnav la celalalt. Cum sezonul rece bate la usa, medicii se asteapta la un prim val de viroze si pneumonii.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>