Menu

Social
EXPOZIȚIE IMPRESIONANTĂ

Muzeul Județean a amenajat cea mai mare colecţie de şerpi din ţară. În terarii sunt închise vipere cu corn, cobre, vipera africană uriaşă, dar şi anaconde, tarantule sau şopârle. Expoziţia poate fi vizitată de vineri şi ar putea rămâne la Buzău până la sfârşitul lunii octombrie, dacă interesul buzoienilor va fi mare.

Terariile, bine închise, adăpostesc unii dintre cei mai mari ucigaşi cu sânge rece din lume. Vizitatorii au ocazia să vadă şerpi precum taipanul australian, cobra egipteană, vipera uriaşă africană, anaconda, şarpele cu clopoţei, cobra scuipătoare, dar şi tarantule. Proprietarul lor, Florin Sârb, s-a obişnuit cu pericolul şi îşi îngrijeşte „prietenii” cu dragoste, dar şi cu multă atenţie. De-a lungul anilor, acesta a reuşit să alcătuiască cea mai mare colecţie de gen din ţară şi printre cele mai importante din lume.

Buzoienii care au vizitat astazi expozitia au rămas incantati de posibilitatea de a admira pe viu serpi si tarantule pe care le pot vedea doar la televizor. Programul de vizitare a expotiţiei este zilnic, între orele 10.00-18.00, iar preţul unui bilet este de 8 lei/ un adult şi 5 lei, un copil.

Evenimentul, care este organizat la Muzeul Judetean Buzau, de către o firmă din Capitală, reprezintă cea mai mare colecţie de gen din ţară şi conţine exemplare din peste 70 de specii, printre care şi unii dintre cei mai veninoşi şerpi din lume.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>