Menu

Social
ARESTAT PENTRU 30 DE ZILE

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, şi finul lui, Florin Colgiu, acuzaţi de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, au fost arestaţi, duminică, de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Cei doi vor petrece următoarele 30 de zile în arestul Poliției Capitalei. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul București a admis cererea procurorilor DNA de arestare, pentru 30 de zile, a lui Cristinel Bîgiu și Florin Colgiu. Cristi Bîgiu este acuzat că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru a atribui contracte pe bani publici unor firme, în timp ce finul său, Florin Colgiu, este acuzat că ar fi primit o parte din bani pentru şeful CJ Buzău.
Potrivit DNA, în perioada decembrie 2013- decembrie 2014, Cristi Bîgiu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, i-a solicitat unuia dintre directorii din cadrul instituţiei, Dragoș Cojocea, să facă demersuri pentru a fi evitată procedura de licitaţie publică, prin modificarea proiectului iniţial în cuantum de 400 mii lei, legat de întocmirea Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău pentru perioada 2014-2020. Bigiu a cerut lui Cojocea să identifice firme dispuse să semneze, în mod formal, proiecte şi să întocmească efectiv proiectele. Urma ca după întocmirea acestor proiecte şi aprobarea plăţilor de către Cristi Bâgiu, directorul respectiv să remită, sub formă de mită, preşedintelui Consiliului Judeţean, jumătate din suma plătită din bani publici, respectiv 200 mii lei. Banii respectivi, directorul urma să-i recupereze de la firmele care figurau, în mod fals, ca executanţii celor trei proiecte menţionate. În acest sens, în jurul datei de 20 decembrie 2013, directorul respectiv i-a remis lui Cristinel Bîgiu, prin intermediul finului acestuia, Florin Colgiu, suma de aproximativ 70 mii lei, sub formă de mită, reprezentând jumătate din contravaloarea unei facturi în cuantum de 130 mii lei + TVA, sumă ce fusese virată unei firme identificate de director, căreia i se atribuise anterior, în mod direct, contractul pentru prima componentă a Strategiei de dezvoltare durabilă şi anume principalele direcţii de dezvoltare. Dragoș Cojocea, la rândul său, primise suma de 70.000 de lei de la reprezentantul legal al firmei.
Ulterior, în luna august 2014, Cristi Bagiu l-a însărcinat pe acelaşi director să demareze procedurile de atribuire directă, în aceleaşi condiţii, pentru cea de-a doua componentă a Strategiei de dezvoltare durabilă, fiind declarată câştigătoare aceeaşi firmă. Urma ca lui Cristinel Bîgiu să-i fie remisă, ulterior, cu titlu de mită, jumătate din valoarea contractului, respectiv 50 mii lei.
La data de 4 decembrie 2014, Bîgiu i-a solicitat, în mod expres, aceluiaşi director Cojocea să-i remită până cel mai târziu la data de 8 decembrie 2014, suma convenită de 50 mii lei, indicându-i ca intermediar ce urma să primească banii în numele preşedintelui Consiliului Judeţean, pe Florin Colgiu.
În data de 6 decembrie 2014, Cojocea i-a remis lui Florin Colgiu o sumă de bani, pentru ca acesta, la rândul său, să o remită lui Bîgiu. Tot la data de 6 decembrie 2014, Colgiu i-a şi remis acestuia, în parcarea din faţa blocului unde îşi are domiciliul Cristinel Bîgiu, suma de 50 mii lei, comunicându-i că banii i-au fost daţi de către directorul Dragos Cojocea.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>