Menu

Social
RISCĂ AMENZI USTURĂTOARE

Trei depozite de deșeuri din judetul  Buzău, neînchise, nici in acest moment, pot atrage sancțiuni economice usturătoare pentru România de la Comisia Europeană. Este vorba despre un depozit de deșeuri menajere din Nehoiu si doua  depozite de deșeuri periculoase din municipiul  Râmnicu Sărat.

Din cauza celor trei depozite de deșeuri periculoase din județul Buzău, inca neînchise, România riscă sancțiuni economice usturătoare de la Comisia Europeană. In ciuda acestui pericol, Ministerul Mediului nu are bani suficienţi pentru ecologizarea depozitelor si nici firmele care le detin.

Lucrările de închidere ale celor trei depozite trebuie finalizate cat mai curand, deoarece România poate intra in procedura de infrigement, ceea ce atrage după sine și aplicarea de sancțiuni economice cu costuri foarte mari. Deocamdata comisarii de mediu monitorizeaza situatia prin controale periodice.

In urma cu aproape doua saptamani, la Rm Sarat, peste 200 de tone de reziduri petroliere s-au scurs dintr-un rezervor in incinta fostei rafinarii Venus Oil Reg.  O comisie de la Garda de Mediu a mers la fata locului si a impus masuri de urgenta: realizarea unui dig de protectie pentru ca reziduurile petroliere sa nu ajunga in canalizarea orasului.  Totodată, comisarii de mediu au trimis înştiinţări şi la ANAF, care a pus sechestru pe cantitatea de reziduuri din rezervorul care a cedat, precum şi pe încă aproximativ o mie de tone depozitate în alte şase recipiente aflate tot în curtea rafinăriei. ANAF ar trebui să ridice sechestrul pentru ca proprietarul reziduurilor, o societate comercială, să poată prelua substanţa ce reprezintă un real pericol în acest moment. Comisarii Garzii de Mediu dau asigurari ca raul Rm-Sarat nu a fost poluat din cauza acestor reziduri petroliere.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>