Menu

Social
AMENZI USTURĂTOARE

Şoferii agresivi şi şmecherii la volan vor plăti amenzi grele. Senatorii au pregătit mai multe modificări la Codul Rutier prin care cei care claxonează nejustificat sau aruncă mucuri de ţigări pe geam vor plăti amenzi de până la 1.000 de lei.

Pe lângă o amendă, şoferii care conduc pe trotuar sau fac slalom printre autoturisme rămân şi fără permis de conducere pentru două luni. Printre prevederile Codului Rutier care vor fi dezbătute de senatorii în Comisia de Transporturi este şi cea care reintroduce sancţiunea ridicării autovehiculului. Maşinile vor putea fi ridicate atât de autorităţile publice, dar şi de operatori privaţi. Nici amenda pentru parcarea neregulamentară nu este de neglijat. Va fi de aproape 625 de lei, iar cei care nu o achită în 24 de ore, vor mai fi nevoiţi să plătească alţi 300 de lei pentru fiecare zi de întârziere.

Cât despre amenzile de circulaţie, cel mai dur vor fi sancţionaţi vitezomanii. Şoferii prinşi cu viteză mai mare de 60-70 de km/h peste limita legală riscă o amendă maximă de 6250 de lei şi suspendarea permisului pentru trei luni.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>