Menu

Social
PERSOANE IMPLICATE

In cazul de luare de mită a lui Cristi Bigiu apar trei personaje apropiate președintelui Consiliului Judetean Buzau: Florin Colgiu, șeful tineretului liberal, în calitate de intermediar, consilierul județean Robert Pițigoi, tot intermediar, și Dragos Cojocea, director în cadrul Consiliului Judetean, denunțător, dar și intermediar al șpăgilor. Un alt personaj citat de DNA este Gabriela Bădică, fost consilier județean în Călărași, șefa unui ONG care a făcut afaceri cu Consiliu Judetean Buzău.

Convorbirile surprinse de procurorii DNA, telefonice si ambientale, cu mijloace specifice SRI, sunt dovada că Bîgiu trata Consiliul Judeţean ca pe propria moşie. Mita destinată preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, în valoare de 50.000 de lei, a fost primită de către consilierul judeţean Ionuţ Piţigoi într-o cutie de whisky. Ulterior, Pițigoi s-a întâlnit cu Cristinel Bîgiu, în jurul orei 13.30, în parcarea blocului unde locuiește acesta, în zona Crâng. Piţigoi l-a informat pe preşedintele Consiliului Judeţean cu privire la faptul că a primit de la Dragoş Cojocea suma de 50 mii lei şi l-a întrebat cu privire la destinaţia acestor sume. Cristinel Bîgiu i-a spus lui Piţigoi să păstreze banii la el, să-i dea finului său, Florin Colgiu, suma de 6.000 lei, iar el să-şi oprească, 5.000 lei. Ulterior, Pițigoi s-a întâlnit cu Florin Colgiu într-o parcare din oraș, pentru a-i oferi partea din mită de 6.000 de lei, promisă de Bîgiu.

În intereceptările efectuate de anchetatori se remarcă teama lui Cristi Bîgiu de a nu fi trădat de Dragos Cojocea, directorul Direcției de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Judetean, nimeni altul decât finul lui Victor Mocanu, actual senator si inamic declarat a lui Bigiu.

Într-un comunicat a DNA, se menționează că dialogul ambiental purtat între Piţigoi şi Bîgiu a fost înregistrat în baza mandatului de supraveghere tehnică emis de Curtea de Apel Bucureşti.

Firma de la care provenea mita ar fi, de fapt, un ONG din localitatea Modelu, din judeţul Călăraşi. Totul ar fi fost posibil prin implementarea, de către „Asociaţia pentru dezvoltare, cultură şi antreprenoriat”, a unui proiect de sustenabilitate în mediul rural prin investiţia în resurse umane. ONG-ul aparţine Gabrielei Bădică, fost consilier judeţean PSD din Călăraşi, în prezent director executiv al Fundaţiei Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie, filiala Călăraşi.

Astazi, in urma arestării, Cristi Bîgiu a fost exclus din PSD, anunțul fiind făcut chiar de către președintele partidului, Victor Ponta. El a fost suspendat si din funcția de președinte al Consiliului Judetean Buzău până la finalizarea cercetărilor. De asemenea, Florin Colgiu a fost și el suspendat din PNL. Și după plecarea lui Bîgiu din partid, Colgiu deținea în continuare funcția de președinte al organziației de tineret, deși se cunoștea că este în relații foarte apropiate cu Cristi Bîgiu, nimeni altul decât nașul său de cununie. Dragos Cojocea, un alt personaj implicat în acest caz, cel care deține o funcție de conducere în Consiliul Judetean Buzău, nu s-a prezentat astăzi la serviciu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>