Menu

Social
CÂINI ADUȘI CU DUBA

Cu tot efortul făcut de autoritati, înmulţirea câinilor fără stăpân pe străzile din Buzau pare un fenomen imposibil de gestionat. Asta, mai ales când permanent sunt adusi alti caini fara stapan din alte județe sau din mediul rural. Așa s-a întâmplat și duminică, atunci când un bărbat a fost surprins de cativa buzoieni din cartierul Micro 14 in timp ce elibera dintr-o dubiţă mai mulți maidanezi. Imediat, bărbatul și-a pierdut urma pe aleile din cartier, pentru a nu fi luat la întrebari.

Problema câinilor maidanezi pare fără rezolvare! Chiar dacă unii câini sunt adunați de pe străzi și microcipați, apar mai mereu alte patrupede, aduse mai ales din mediul rural.  Nu de puține ori, buzoienii au observat cum dubițe cu numere din alte județe sau chiar cu numere de Buzău vin și descarcă în cartierele mărginașe câini maidanezi. Așa s-a întâmplat și duminică după-amiază, atunci când un bărbat a fost văzut de câțiva buzoieni în timp ce elibera dintr-o dubiță şapte câini. Curierul de ocazie a demarat în trombă înainte ca cineva să-i poată reţine numărul de înmatriculare. Animalele dezorientate au rătăcit ore în şir prin cartier, băgând groaza în pietoni şi biciclişti.

Buzoienii sunt revoltaţi de astfel de scene însă nici autorităţile nu pot face mare lucru în lipsa unor camere video amplasate în tot oraşul. Poate e doar o problemă de timp pana cand astfel de animale să rănească grav vreun minor sau o persoană lipsită de apărare, întrucât câinii provin din gospodăriile unor oameni care au renunţat să-i mai crească.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>