Menu

Social
CURSURI PENTRU VIAȚĂ!

Hai şi învaţă să salvezi o viaţă! Cam așa s-ar putea numi invitatia autoritatilor buzoiene la un curs de prim ajutor,  care va incepe de anul viitor. Lectiile de prim ajutor vor fi predate gratuit de catre medici de la Spitalul Judetean Buzau, iar la cursuri se poate inscrie orice persoana care doreste sa invete tehnici cheie de salvare a vietilor omenesti.

Ce faci daca esti intr-un spatiu public, iar o persoana de langa tine are o problema si are nevoie de ajutor? Raspunsul la aceasta intrebare este simplu: daca ai notiuni de acordare a primului ajutor, poti salva o viata.  Cursurile de prim ajutor ofera posibilitatea de a invata tehnici cheie de salvare a vietii pana la sosirea ambulantei sau SMURD-ului. Acesta este si motivul pentru care la Buzau, Consiliul Judetean impreuna cu medicii Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Judetean au elaborat un Program de formare pentru acordarea primului ajutor care va fi implementat de anul viitor. Cursurile de prim ajutor vor fi gratuite, urmand a fi decontate de Consiliul Județean Buzău. Cel mai probabil, lectiile de prima ajutor vor avea loc la Spitalul Judetean Buzău.

Cursanții vor învăţa de la specialiști manevrele de bază de resuscitare efectuate în cazul unui stop cardiorespirator, să utilizeze un defibrilator electric automat, să efectueze corect poziţionarea unei victime inconştiente şi să acorde primul ajutor de bază în caz de obstrucţie a căilor respiratorii superioare, arsuri, hemoragii, fracturi și altele.

In prezent, Crucea Roșie Buzău organizează cursuri de instruire în domeniul acordării primului ajutor atât pentru categoriile profesionale expuse riscului de accidentare, cât și pentru personalul cu atribuții în domeniul sănătății și securității în muncă, dar contra-cost.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>