Menu

Social
DECLARAȚII INCENDIARE

Dragoş Cojocea, directorul din Consiliul Judeţean Buzau despre care se presupune că ar fi denunţătorul şefului său, Cristinel Bîgiu, anchetat de procurorii DNA pentru corupţie, susţine că este asaltat cu mesaje de ameninţare. Cojocea neagă că de la el ar fi plecat ancheta şi afirmă că denunţătorul ar fi o altă persoană, cu identitate protejată.

Ies la iveală informații incendiare despre cazul de luare de mită în care este implicat șeful Consiliului Judetean Buzău, Cristi Bîgiu. Potrivit site-ului Gazeta Buzoiană, Dragoş Cojocea, directorul Direcției de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliulul Județean Buzău, spune că în ultimele zile a primit mai multe mesaje de ameninţare şi că a fost la Poliţie să facă plângere.

CARTON: “Mi-au scris că mă căsăpesc, că-mi răpesc copilul şi că fiica mea o să aibă soarta Elodiei. Eu le spun aşa: să-i pună naiba să se lege de mine sau de familia mea, că mă duc la DNA, cer două pixuri şi un toc de hârtie şi spun tot ce ştiu!”, a declarat Dragoş Cojocea.

Cojocea a mai povestit că implicarea sa în caz a fost forţată de către anchetatori.

CARTON: “Vineri dimineaţă m-au ridicat când plecam din Călăraşi spre Buzău, la benzinăria aceea de la intrarea în Călăraşi. Luasem banii şi îi pusesem pe scaunul din dreapta. Am oprit să iau o cafea şi m-am pomenit din senin înconjurat de vreo 30 de inşi. M-au dat jos din maşină şi m-au percheziţionat, au luat inclusiv pachetul cu banii. Norocul meu că nu am pus mâna pe ei, nu i-am verificat, i-am luat pe încredere! Cum spuneam, m-au luat pe sus şi m-au aruncat în dubă, după care m-au dus direct la Bucureşti. Acolo mi-au arătat toate înregistrările, tot ce vorbisem noi la telefon, ambiental, tot şi mi-au zis că ştiu tot de la un denunţător cu identitate protejată, aflat la dispoziţia procurorului. Ştiau şi de tranzacţia de anul trecut şi, de data asta, au venit la punct ochit, punct lovit. Mi-au arătat mandatul de arestare care mă aştepta şi mi-au dat de înţeles că singura mea şansă este să colaborez, pentru că oricum existau suficiente probe împotriva mea. (…) După ce i-am dat banii lui Piţigoi, mă aşteptam să mă lase în pace, dar am fost din nou preluat şi dus la Bucureşti. Nu vreau să ştiţi prin ce am trecut. M-am gândit numai la fiica şi la soţia mea, care nu ştiau de mine. Nu mai vorbim că m-au ţinut într-o celulă rece, pe întuneric, în care se afla un pat şi atât”, a povestit Dragoş Cojocea pentru publicaţia buzoiană.

Cojocea a recunoscut că, în ultima perioadă, relaţia sa cu preşedintele Consiliului Judetean Buyau, Cristi Bîgiu, a fost tensionată.

CARTON: “Bîgiu avea relaţii tensionate cu toţi angajaţii, nu numai cu mine. Trăiam toţi într-o teroare. Acceptai ce îţi cerea sau rămâneai fără serviciu. Pe mine mă ameninţa tot timpul că ne dă afară şi pe mine şi pe nevastă. Aşa a făcut şi anul trecut şi anul acesta, cu ameninţări”, a mai spus Cojocea.

Dragoş Cojocea este finul de cununie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, actualul senator Victor Mocanu, cel care a pierdut în 2012 lupta electorală în faţa lui Cristi Bîgiu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>