Menu

Social
ȘCOLI FĂRĂ CANDIDAȚI

Cand e vorba de concurs, unii dăscăli dau bir cu fugiții.  Vorbim despre concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori de şcoli, care, la Buzău, nu se va putea organiza in zeci de unități de învățămănt pentru ca nu exista candidati  pentru aceste posturi. La nivel național, competiţia este aşteptată cu interes deoarece în ultimii ani s-a aplicat măsura numirii cu delegaţie a directorilor. Ultimul concurs a fost organizat în anul 2008.

175 de cadre didactice din județul Buzău vor participa la concursul pentru ocuparea celor 194 funcții de directori de unitati de invatamant. 36 de școli, toate din mediul rural, n-au niciun candidat pentru acestă funcție. Directorii care nu participa acest concurs nu vor mai primi postul de conducere cu delegatie. Totodata, cei care vor pica examenul, nu vor mai putea ocupa functia de director in urmatorii patru ani, cât dureaza noile mandate. Daca la o scoala s-au inscris si vor lua concursul doi candidati, va fi director cel cu punctajul mai mare. În Buzau, există si o situație inedita: un cadru didactic s-a inscris la concursul pentru ocuparea postului de director la două unitatii de învatamant, diferite.

Prima proba, cea scrisa, a concursului va avea loc pe 12 octombrie, la Școala numărul 16 din Buzău si va consta intr-un examen, cu subiecte transmise direct de la Ministerul Educatiei. La examen vor fi comisii de concurs pentru fiecare unitate scolara in care s-au facut inscrieri, formate dintr-un reprezentant al Inspectoratului Scolar, doua cadre didactice din scoala si doi reprezentanti ai autoritatilor locale. Conform graficului de concurs, dupa proba scrisa vor urma alte doua probe – evaluarea CV-ului si sustinerea de interviuri. Acestea vor fi programate, nominal, intre 17 octombrie si 17 noiembrie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>