Menu

Social
RISCURILE COLECTIVITĂȚII

Medicii din Constanţa sunt în alertă din cauza unei posibile epidemii de meningită.  Dupa zeci de cazuri inregistrate in lunile de vara, de la inceputul lunii octombrie alti 14 copii sunt suspecţi de această afecţiune. Si numarul de enteroviroze s-a inmultit de la inceputul anului scolar, astfel ca medicii atrag atentia asupra igienei mainilor in randul copiiilor intrati in colectivitate.

Conform datelor  Directiei de Sanatate Publica Constanta, in luna august s-au inregistrat 24 de cazuri de meningita, in septembrie 42,  iar in octombrie alti copii sunt suspecti de aceasta boala. Reprezentantii DSP spun ca deocamdata nu poate fi vorba despre o epidemie.

De la inceputul anului scolar a crescut si numarul imbolnavirilor cu enteroviroze – afectiuni digestive care se transmit mai ales prin mainile murdare. Parintii stiu ca, odata intrati in colectivitate,  copiii sunt expusi imbolnavirii, asa ca-si iau masuri de prevedere.

Medicii atrag atentia ca principala metoda de prevenire a imbolnavirii cu enterovirus este spalarea mainilor cat mai des atat inainte de masa, cat mai ales dupa folosirea toaletei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>