Menu

Social
NEPUTINCIOȘI ÎN CALEA APELOR

Zeci de gospodarii acoperite de ape si  sute de oameni evacuati, drumuri judetene blocate de apa si localitati izolate. Acesta este bilantul ploilor abundente din ultimele zile din judetul Galati. In ciuda eforturilor echipelor de interventie, pana ce apele nu se vor retrage natural, prea multe nu se pot face pentru oamenii asupra carora urgia s-a abatut pentru a doua oara, in ultimii 3 ani.

In acest moment, DN 25 este inundat. Legătura judetului Galati cu nordul Moldovei se face cu un ocol de peste 100 km, prin Brăila. Afectate sunt şi patru segmente de drum judeţean: DJ 251, 253, 255 şi DJ 255C. Circulaţia s-a blocat blocat pe Drumul Naţional 25, în dreptul localităţii gălăţene Vameş, dupa ce apele pârâului Geru, care a fost sub cod roşu hidrologic, s-au revărsat pe şosea. Drumul face legătura între Galaţi şi nordul Moldovei. Baraje ale Poliţiei Rutiere întorc şoferii din drum. Cei care vor sa ajunga la Iasi, de exemplu, trebuie să ocolească peste 100 de kilometri, prin judeţul Brăila.De asemenea, au fost inundate peste 80 de hectare de suprafeţe agricole. De ieri dimineata, sute de oameni din judeţul Galaţi au fugit din calea apelor doar cu hainele de pe ei. Cele mai multe persoane evacuate au fost în localităţile Pechea, 250 de persoane, şi Slobozia Conachi, 200 de oameni. Mulţi au pățit același lucru și în 2013.

In cateva zeci de minute, oamenii au vazut cum  munca lor de-o viata a fost luata de ape. Unele imobile au fost sterse de pe fata pamantului de apa, in altele, la care peretii au rezistat, mobila si electrocasnicele au fost distruse complet. Oamenii nu pot decat sa se uite neputincios la ele si sa astepte sa se retraga apa, pentru a putea incepe sa isi reia viata.

În judeţul Galaţi se intervine în continuare pentru înlăturarea efectelor generate de inundaţii cu peste 300 de efective din cadrul  Ministerului de Interne si Ministerului Apararii Nationale şi cu 70 de mijloace de intervenţie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>