Menu

Social
GREVA ASISTENTELOR MEDICALE

Grevă de avertisment au facut si angajatii spitalelor din Prahova si Constanta. Personalul medical a purtat timp de două ore banderole pe mână, încercând să atragă atenția asupra condițiilor salariale și de muncă. Asistentele și infirmierele spun că salariul de referință, la care se adaugă sporurile, este mai mic decât cel minim pe economie.  La fel ca si in celelalte spitale din tara, pe toata durata protestului, activitatea medicala nu a fost afectata.

Protestul a vizat acceptarea plăţii sporurilor la nivelul anului 2016, şi nu 2009, pentru personalul care are acest drept.  La spitalul de Urgenta Ploiesti, asistentele si infirmierele spun că din cauza salariilor de mizerie,   abia se descurcă  atunci când vine vorba de facturi sau de traiul zilnic. Luminița Gologan, lidera Sanitas din Spitalul de Urgență Ploiești, spune că în grevă au fost doar cei 1600 de membri ai sindicatului din unitatea medicala. În tot acest interval au fost însă asigurate urgențele, iar internările şi operaţiile care nu au fost urgente au fost amânate.

Si la  cel mai mare spital din Constanta medicii și-au intrerupt activitatea doua ore, fiind asigurate doar urgențele. Revendicarile  sindicalistilor  de aici sunt aceleasi. In ceea ce priveste actiunea de protest de astazi, pacientii internati in unitatea medicala de la Constanta spun ca  nu au fost afectati de protest si ca sindicalistii au tot dreptul sa protesteze.

Următorul pas va fi „greva generală”, care este programată să aibă loc pe 31 octombrie, la nivel national.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>