Menu

Social
TERMEN RESPECTAT

Si-au declarat la timp cladirile nerezidentiale pe care le detin, de teama ca ar putea plati impozite uriase. Vorbim despre sute de cetateni, care s-au grabit catre primarii, imediat ce au aflat ca noul Cod Fiscal, prevede calculul impozitului diferentiat, in functie de destinatia imobilului. Cei care nu au facut inca acest demers pana la termenul stabilit de lege vor fi sanctionati si vor plati impozite mult mai mari.  

Potrivit noului Cod Fiscal, contribuabilii, persoane fizice, care detin mai multe cladiri in proprietate, trebuiau sa declare natura acestora, pana la finele lunii mai. La Rm. Sarat, cele mai multe dintre persoanele care au imobile nerezidentiale le-au declarat in termenul legal. Oamenii au luat legatura cu un evaluator pentru a stabili valoarea de piata a cladirilor, valoare de care s-a tinut seama la calcularea impozitului. Persoanele care nu au facut inca acest demers, pana la termenul stabilit de lege, vor fi sanctionate. Mai mult,  si cladirile lor vor fi impozitate cu o cota de 2 la suta, de 20 de ori mai mare decat cea stabilita tinand seama de valoarea de piata.

Depunerea unor declaratii cu privire la destinatia cladirilor a fost impusa de noul Cod Fiscal, care a intrat in vigoare din acest an. Calculul impozitului se face diferentiat, iar persoanele care au imobile rezidentiale platesc un impozit ceva mai mic, iar cei care au cladiri cu destinatia de spatiu comercial sau de alta natura, ceva mai mult.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>