Menu

Social
A INCEPUT DISTRIBUIREA

Alimente oferite gratuit de Uniunea Europeana au inceput sa fie distribuite astazi la Rm. Sarat. Rabdatori, zeci de oamenii au asteptat la rand la sediul Cantinei de Ajutor Social sa ridice cutiile cu ajutoare. Distribuirea alimentelor se va face in fiecare zi de luni pana vineri, intre orele 08.00 și 14.00. Beneficiarii vor primi alimentele în baza tichetelor nominale şi a actului de identitate.

Primul transport cu alimente a ajuns in depozitul Cantinei de Ajutor Social din Rm. Sarat inca de ieri dimineata.  Astazi zeci de beneficiari au venit sa-si ridice pachetele cu alimente. Oamenii au asteptat cu rabdare la rand si au ridicat produsele pe baza tichetelor nominale. Ei spun ca alimentele sunt binevenite in prag de sarbatori. Oamenii au transportat alimentele acasa cu ce au putut: unii cu sacosele,  altii cu caruciorele  sau biciclete,  iar cativa chiar cu taxiurile. La Rm. Sarat, pe lista de beneficiari, sunt inscrise 3.364 de persoane. Potrivit legii, au dreptul să primească ajutoare de la Uniunea Europeană bătranii cu pensii mai mici de 400 de lei, şomerii, beneficiarii venitului minim garantat, persoanele cu handicap și cele care beneficiază de indemnizații pentru susținerea familiei. Toti sunt asteptati sa-si ridice alimentele dupa graficul stabilit de Serviciul de Asistenta Sociala.

In acest an, valoarea coșului de alimente, respectiv ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, conserve porc, vită, pate, este de aproximativ 128 lei. Astfel, pe baza cuponului uninominal, beneficiarul primeşte 4 litri de ulei, 4 kilograme zahăr, 4 kilograme de făină albă, 4 kilograme de făină de mălai, 2 pungi de paste făinoase, 8 cutii conservă de carne de porc, 6 cutii conservă de carne de vită și 10 cutii conservă pate de ficat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>