Menu

Social
TVA REDUS, SERVICII MAI BUNE

TVA-ul pentru serviciile din turism va fi de anul viitor de 9 %. Asta nu va inseamna automat si o reducere a tarifelor, ci mai degraba imbunatatirea serviciilor existente. Hotelierii de pe litoral au pus la punct ieri strategia pentru anul 2015, dupa ce Guvernul a anuntat ca a obtinut acordul FMI pentru reducerea TVA-ului pentru pachetele turistice.

TVA-ul redus de la 24 la 9 la suta era pe lista de dorinte a hotelierilor de cativa ani. Vestea ca acest lucru se va intimpla de la 1 ianuarie i-a facut pe multi sa regandeasca ofertele pentru anul viitor, chiar daca ele au fost deja trimise agentiilor de turism. Hotelierii spun ca nu se gandesc la reduceri de pret, dar ca oaspetii lor vor primi mai mult pentru aceiasi bani. Managerul unui complex din Eforie Nord a adus pentru prima data in sezonul 2014 conceptul de All Inclusive si unitatea a fost plina pina la refuz. Odata cu scaderea TVA-ului, el intentioneaza sa extinda zona de All Inclusive si pentru lunile iunie si septembrie, atunci cand pe litoral ajung si turisti cu venituri modeste. Cei care aveau deja All Inclusive vor trece acum la pachete Ultra All Inclusive.

De anul viitor, un astfel de pachet Ultra All Inclusive va costa la inceputul sezonului estival 1600 lei pentru sase nopti de cazare de persoana.

 

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>