Menu

Administrativ
RESTANȚE RECUPERATE

Sume uriase, din amenzile neachitate de ani de zile, sunt, in sfarsit, recuperate de primarii. De la inceputul anului si pana in prezent, administratiile locale au incasat zeci de mii de lei din debitele celor care au fost sanctionati cu amenzi. Totul ca urmare a masurii aduse de Noul Cod Fiscal, prin care mai intai se platesc amenzile si apoi impozitele. La Rm. Sarat, noile reglementari i-a nemultumit pe rau-platnici, dar multi s-au conformat si si-au achitat restantele.

Conform articolului 165, alineatul 2, din Noul Cod de Procedura Fiscala ,,se sting cu prioritate amenzile contravenţionale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar daca debitorul indica un alt tip de obligaţie fiscală.” Astfel, in cei care au de plata amenzi, trebuie mai intai sa le achite pe acestea, pentru ca abia apoi sa-si poata plati impozitul pentru bunurile pe care le detin. La Rm. Sarat, masura impusa de Noul Cod Fiscal i-a luat prin surprindere pe rau-platnici.

De la inceputul anului si pana in prezent, zeci de persoane si-au achitat amenzile, de teama ca vor ramane cu impozitele neplatite si apoi vor inregistra penalitati. Au fost insa si cetateni care au refuzat sa respecte masura impusa de Noul Cod Fiscal.

Incasarile din amenzi sunt in crestere in acest an la Primaria Rm. Sarat. Masura impusa de Noul Cod Fiscal a venit astfel in sprijinul primariilor care recupereau cu greu debitele din amenzi, pentru ca nu exista o lege care sa-i oblige pe cei sanctionati sa le achite intr-o anumita perioada.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>