Menu

Social
DULCIURI FĂCUTE CU SUFLETUL

Căsuțe din turtă dulce, fursecuri austriece , torturi sau cozonac stolen  sunt doar câteva dintre specialitățiile de Crăciun care se prepara în aceasta perioada la brutaria Concordia din Ploiești. Cei care lucrează sunt chiar tinerii aflați în grija organizației umanitare și care învață astfel o meserie. Ei spun că pe lângă ingrediente pun și foarte multă dragoste, în dulciurile pe care le fac.

E mare agitație, zilele acestea, în brutăria Organizației Umanitare Concordia de lângă Ploiești. O parte din adolescentii care cresc in centrul de aici, proveniti din familii destramate sau orfani, învață să devină cofetari și brutari. Deși viața nu le-a oferit bucurii, acum ochii lor zâmbesc, când confecționează Moși Crăciuni din turtă dulce, torturi sau prăjituri. Iar din mâinile lor ies adevărate minunății, dulci și frumos colorate.

Ionela are 17 ani si viata a încercat-o greu până acum. Copilăria și-a petrecut-o prin centre de plasament și orfelinate. De aproape doi ani, familia ei sunt cei de la Concordia. Acum a găsit fericirea în a face dulciuri pentru cei aflati în aceeași situație cu ea.

Pentru că se apropie Crăciunul, tinerii muncesc zilnic la specialitățile migălite cu grijă și cu multă dragoste. Produsele sunt vândute, iar banii sunt folosiți pentru cei peste 400 de copii aflați în grija organizației. Copiii sunt îndrumați de un patiser venit din Austria, dar și de alți patru maiștri cofetari din țară.

Comenzile de prăjituri sau alte produse de panificație produse la brutăria Concordia se pot face online, pe situl organizației sau direct la sediul din Ploiești.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>