Menu

Social
DOAR GREVĂ DE AVERTISMENT

Au protestat dar nu printr-o grevă generală, ci prin una de avertisment. Este cazul angajatilor din Spitalul Județean Buzău care astazi, timp de o oră, au purtat banderole pe mână și ecusoane, încercând să atragă atenția asupra condițiilor salariale și de muncă.

În spitalele din România a fost astăzi grevă generală. Nu și în Buzău unde cadrele medicale au fost doar în grevă de avertisment, timp de o oră. Personalul medical a reluat lucrul în urma discuţiilor cu managerul unităţii, dar au continuat sa poarte banderole albe pe braţ și ecusoane în semn de protest.

Cadrele medicale  se plâng de probleme mari cu care se confrunta personalul sanitar. Salariul nu le ajunge de la o lună la alta, iar munca ii epuizează. Alte revendicări sunt legate de reducerea diferenţelor salariale între asistenţii medicali cu studii post-liceale şi cei cu studii superioare, dar și altele. Protestele Federaţiei Sanitas au început la finalul lunii septembrie, când sindicaliştii au pichetat Ministerele Muncii, Finanţelor şi Sănătăţii. În 12 octombrie, membrii Federaţiei Sanitas au fost în grevă japoneză, iar în 19 octombrie, în grevă de avertisment.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>