Menu

Administrativ
MAI APROAPE DE REABILITARE

Lucrarile de restaurare a fostei inchisori de la Rm. Sarat ar putea incepe in 2017! In Monitorul Oficial a fost deja publicat ordinul de ministru care claseaza monumentul din categoria B, in categoria A. Din acest moment se deblocheaza o serie intreaga de pasi care trebuie facuti pentru demararea proiectului de reabilitare si transformare a inchisorii in Memorial al Victimelor Comunismului.  

Proprietarul fostei inchisori de la Rm. Sarat este Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului care, inca din anii trecuti, si-a manifestat dorinta de a restaura acest obiectiv si de a-l transforma în Memorial al Victimelor Comunismului. In 2015, reprezentantii institutului au anuntat ca lucrarile propriu-zise ar putea incepe anul acesta, insa investitia nu a fost demarata. Saptamana trecuta, a fost realizat insa un pas important, pentru materializarea acestui proiect.

Reprezentantii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului spera ca lucrarile de reabilitarea a fostei inchisori sa inceapa in 2017. La workshop-ul ,,Pledoarie pentru muzee ale comunismului in Romania,, desfasurat in weekend, la Rm. Sarat, au fost prezentate si imagini, cu felul in care va arata obiectivul dupa restaurare.

In prezent, fosta inchisoare de la Rm Sarat se afla intr-o stare avansata de degradare. Din acest motiv, reprezentantii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc au decis ca toti cei care vor sa viziteze fosta inchisoare sa completeze si sa semneze mai intai o declaratie de asumare a responsabilitatii. Turistii sunt informati cu privire la a faptul exista un risc ridicat sa survina accidente care le pot pune in pericol integritatea corporala.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>