Menu

Social
SĂRACA RECOLTĂ BOGATĂ!

Au o recolta bogata, dar nu au cui sa vanda! Este nemultumirea producatorilor de fructe din Braila, care spun ca angrosistii isi bat pur si simplu joc de ei,  oferindu-le preturi derizorii. In plus, cu greu gasesc si fabrici de conserve dispuse sa le cumpere marfa, desi este de calitate superioara. Disperati, oamenii spun ca vor da pur si simplu fructele la animale, decat sa le arunce.

Toamna a adus o productie frumoasa pentru producatorii din zona localitatii brailene Gropeni. Ioan Cireasa este unul dintre proprietarii de livezi din zona. Barbatul spune ca recolta la mere, de exemplu, este una cat se poate de frumoasa, insa, din nefericire, nu are ce face cu ea. Angrosistii ii ofera preturi de nimic,  iar putinele fabrici de conserve din regiune sunt deja suprasaturate de ofertele producatorilor aflati in situatii similare.

Barbatul mai spune ca, in zona, mai vin sa vanda si producatori din Vrancea, insa merele acestora, desi mai ieftine, sunt de calitate mai slaba. Pentru o parte din productia de anul acesta barbatul a incheiat un precontract cu o fabrica de compot din judetul Galati, insa livrarea ar urma sa se faca la mijlocul lunii noiembrie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>