Menu

Social
AFACERI ILEGALE CU USTUROI

Perchezitii de amploare in aceasta dimineata la Rm. Sarat si in localitatea buzoiana Ramnicelu. Politistii au descins la societatile si domiciliile unor unor persoane banuite de inselaciune si evaziune fiscala cu produse achizitionate din spatiul intracomunitar. Din cercetari reiese ca suspectii, ar fi achizitionat usturoi din Olanda si Spania, dar si fasole din Egipt, fara sa achite contravaloarea produselor, sustragandu-se astfel de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat cu peste 2.000.000 de lei.

La primele ore ale diminetii, politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice si agenti din cadrul Politiei Municipiului Rm. Sarat, impreuna cu procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau si Rm. Sarat au efectuat 15 perchezitii. Oamenii legii au descins la societatile si domiciliile unor unor persoane, din Rm. Sarat si din localitatea buzoiana Ramnicelu, banuite de inselaciune si evaziune fiscala cu produse agroalimentare achizitionate din spatiul intracomunitar. In perioada iunie 2015-septembrie 2016, suspectii ar fi achizitionat prin intermediul a trei societati comerciale mai ales usturoi din Olanda si Spania, dar si fasole din Egipt, fara sa achite contravaloarea produselor. Banuitii s-au sustras astfel de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat pentru a obtine beneficii materiale. In baza facturilor fictive de achizitii emise de cele trei firme, persoanele in cauza ar fi prejudiciat societatile pagubite si bugetul de stat cu peste 2.000.000 de lei.

In cadrul actiunii de astazi, au fost puse in aplicare 11 mandate de aducere, iar persoanele depistate au fost conduse la audieri. In urma declaratiilor, procurorii vor stabili daca acestea vor fi sau nu retinute.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>