Menu

Social
CU CARNEA LA ANALIZE

Testeaza carnea de porc, inainte de a o consuma, de teama imbolnavirilor. Este cazul multor persoane din Rm. Sarat, care trec pe la singurul laborator deschis in municipiu, pentru depistarea trichinelozei. Examenul trichineloscopic dureaza cel mult 10 minute si costa 11,16 lei.

Sarbatorile se apropie cu pasi repezi, iar multi romani s-au grabit sa-si taie porcul de Craciun. Unii sunt prevazatori si apeleaza la ajutorul medicilor veterinari pentru a testa carnea. La Rm Sarat, zeci de persoane s-au prezentat deja la centrul sanitar-venerinar, din apropierea Pietei, pentru a afla daca pot sa gateasca fara griji porcul taiat de Craciun. Nu de alta, dar nu doresc sa isi petreaca sarbatorile pe patul de spital.

Medicii veterinari se asteapta la un val de solicitari in zilele urmatoare, cand se sacrifica cei mai multi porci. Acestia spun ca testul este absolut necesar, dat fiind faptul ca trichineloza este o boala extrem de grava. Pentru analiza care se face pe loc, oamenii trebuie sa aduca o mica bucata din muschii intercostali. Trichineloza este o boală provocată de viermele Trichinella spiralis, care ajunge în organism în urma consumului de carne contaminată. Omul se îmbolnăveşte în cazul în care consumă carne de porc care conţine larve sau chisturi viabile de Trichinella spiralis. Printre simptomele trichinelozei se numără tulburările digestive, care apar la o zi, două, după consumul de carne contaminată.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>