Menu

Politic
PRIMA NOAPTE DE AREST

Fostul sef al fiscului, Sorin Blejnar, si-a petrecut noaptea in arest dupa a ce ieri  dupa-amiaza, a fost retinut de procurorii DNA Ploiesti, care il acuza de trafic de influenta. Blejnar este suspectat ca a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice pe care o conducea. Asta inseamna ca in buzunarul lui Blejnar ar fi intrat peste 10 milioane de lei.

Fostul sef al ANAF a fost scos incatusat din sediul DNA Ploiesti, declarand ca este ”total” nevinovat si ca nu-l cunoaste pe omul de afaceri care controleaza firma in favoarea careia este acuzat ca a intervenit pentru incheierea de contracte. Intrebat si daca a primit bani de la patronul firmei Romsys, despre care surse apropiate anchetei sustin ca l-a denuntat la DNA pe fostul sef al ANAF,  Blejnar a spus ca nici macar nu il cunoaste. Totodata acesta crede ca denuntul impotriva sa a fost facut de catre omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila, patronul firmei IT Romsys, pentru ca acesta sa-si usureze situatia juridica. Procurorii DNA il acuza pe fostul șef al Fiscului  de trafic de influență, fapte care se referă la un contract de achiziții IT, încheiat de ANAF  în anul 2011, atunci când instituția era condusă de Sorin Blejnar.

Acesta din urmă se pare că ar fi cerut și primit un procent de 20 la sută din valoarea contractului, adica peste 10 milioane de lei. Sorin Blejnar va fi prezentat la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>