Menu

Social
ATENȚIE, CADE BALCONUL!

Cladirile vechi lasate in paragina pot produce adevarate nenoriciri. Un balcon  s-a desprins de fațada unui imobil nationalizat din Constanta. Din fericire, in acele momente,  nu se afla nimeni in zona. Constantenilor le este acum frica sa mai mearga pe trotuar, in dreptul blocurilor ucigase.

Un balcon cu o greutate de peste o tona s-a desprins de cladirea veche, lasata in paragina. Norocul a facut ca niciun om sa  treaca prin acel loc periculos, in momentul prabusirii bucatilor de beton. Autoritatile au trimis utilaje  ca sa darame ce a mai ramas din plafon. Ramasitele puteau in orice clipa sa cada in capul pietonilor.

Imobilul pericol public, situat la intersectia dintre strazile Lahovari si Calarasi este administrat de Directia Judeteana de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Cladirea este insa ocupata abuziv de cetateni fara acte. Dupa ce evacuarea se va termina, urmeaza demolarea. Birocratia tine insa buldozerele pe loc.

Oamenii care locuiesc ilegal in acest imobil spun ca isi fac bagajele si pleaca doar daca Primaria le da si lor  o alta locuinta. Mai au de asteptat. In Constanta exista zeci de astfel de cladiri. Toate au fost construite in perioada interbelica, au fost nationalizate de statul comunist si s-au degradat in timp nefiind ingrijite de nimeni. Acum multe au situatia juridica incerta, iar altele sunt in litigiu pe rolul instantelor.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>