Menu

Administrativ
PREGĂTIȚI PENTRU DESZĂPEZIRE

Iarna poate să vină! Suntem pregătiţi! Asta spun șefii Consiliului Județean Buzău după finalizarea licitaţiei pentru desemnarea firmelor care  vor curăţa şoselele din judet de nămeţi. Ca noutate, în acest an, autoritatile au  scos la licitație, pe criterii geografice, șase loturi de drumuri județene, iar contractele au fost atribuite pentru o perioadă de doi ani.

La Buzau, licitaţia pentru stabilirea firmelor care se vor ocupa de deszăpezirea judeţului s-a finalizat. Astfel, de deszăpezirea celor șașe sectoare în care este împărțit județul Buzău se vor ocupa mai multe firme. Cea mai mare suma va fi incasata de societatea Mecan Construct, peste 4,9 milioane de lei în doi ani de contract. Firma va asigura deszăpezirea in două loturi de drumuri județene. Societatea Nikost Impex, care se va ocupa ca şi in anii trecuţi de zona Râmnicu Sărat, va incasa  2,7 milioane de lei. Aceeasi suma va primi si societatea Petro Consind care a câştigat licitaţia pe zona Buzău Sud.

Societatile declarate câştigătoare au fost verificate şi s-a constat că deţin utilajele necesare pentru a interveni pe drumurile judeţene pe timpul iernii. Autorităţile anunţă insa măsuri dure, dacă firmele cu care Consiliul Judeţean Buzau a încheiat contracte pentru deszăpezirea judeţului nu îşi vor face treaba.

În total, in Buzau sunt de deszăpezit peste 900 de kilometri de drumuri județene.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>