Menu

Social
ULEI SĂNĂTOS

Aproape 60% dintre români sunt atenți la ceea ce mănâncă si sunt dispusi sa plateasca mai mult cu 10% pentru un produs sănătos. Asta arata datele unui studiu realizat anul acesta de o companie de profil, in contextul în care nouă din zece români iau masuri pentru a avea un stil de viață mai sănătos. In sprijinul celor care vor sa consume produse cat mai putin procesate vin si producatorii de uleiuri presate la rece. La Rm. Sarat o familie a inceput o mica si frumoasa afacere cu ulei presat la rece din floarea soarelui, din dorința de a oferi oamenilor o variantă mai sănătoasă și în totalitate naturală a uleiurilor existente pe piață.

In ultimii ani, tot mai multi romani incearca sa aiba un stil de viata sanatos, iar primele masuri pe care le iau sunt cele legate de alimentatie. Studiul, realizat anul acesta de o companie de profil, arata ca tot mai multe persoane se  orienteaza către produsele bio/eco, in defavoare celor procesate. Astfel, 70% dintre consumatori au afirmat că, în comparație cu acum doi ani, consumă mai multe produse de acest tip, pe care le cumpără direct de la micii producători (62%), din hypermarket/supermarket (56%), din piață (41%) sau de la târguri cu specific (34%).

In sprijinul celor care vor sa consume produse cat mai putin procesate vin si producatorii de uleiuri presate la rece. La Rm. Sarat o familie a inceput o mica afacere cu ulei presat la rece din floarea soarelui, din dorința de a oferi oamenilor o variantă mai sănătoasă și în totalitate naturală a uleiurilor existente pe piață. Uleiurile presate la rece sunt uleiuri nerafinate chimic care sunt obținute prin presarea mecanică a semințelor.

 Uleiul din floarea soarelui este presat la rece, la o temperatura foarte scazută, astfel că toate proprietățile semințelor rămân. În plus, nu se foloseste niciun fel de tratament chimic, iar decantarea se face natural tocmai pentru a obține produsul dorit. Iata procesul de obținere a uleiului presat la rece.

Uleiul de floarea soarelui presat la rece este apoi imbuteliat in sticle si trimis spre comercializare in magazine din Rm. Sarat, Buzau, Focsani, Ploiesti si Bucuresti. Un astfel de ulei este foarte bogat în vitamina E, fiind considerat o sursă importantă de protecție pentru artere și pentru inimă si are un conținut mare de lecitină ce ajută la tonifierea sistemului nervos. Vitaminele A, E şi F, acizii grași polinesaturați din componenta lui sunt benefici pentru scăderea colesterolului, precum și alte substanțe cu efecte antiinfecțioase și regenerative.

 Medicii spun ca preferând consumul de uleiuri presate la rece în locul celor rafinate și al grăsimilor de origine animală, se poate preveni îmbătrânirea precoce, se obține scăderea colesterolului şi a hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular. Aceste efecte benefice nu pot apărea în cazul uleiurilor rafinate, deoarece în acest caz, extracția din semințe se face la temperaturi ridicate, ceea ce are ca efect inactivarea multora dintre componentele benefice ale uleiului.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>