Menu

Social
IZOLAȚI DE LUME

Situație dramatică în satul buzoian Cozieni. Cel puțin 10  familii sunt obligate să treacă pe o punte veche, subrezita, pentru a ajunge la casele lor, la magazin sau la medicul de familie.  Situația dăinuie de ani de zile, fără ca primarul localității  Cozieni, Daniel Panaitescu, să inițieze vreun proiect prin care să construiască o altă punte de acces sau podeț.

Zeci de locuitori din satul buzoian Cozieni au ajuns la capatul rabdarii!  Bătrani și bolnavi, oamenii trec zilnic pe o punte veche, șubrezită, construită în urma cu 46 de ani. Localnicii sunt nevoiti sa treaca zilnic pe punte pentru a ajunge la gospodăriile proprii, iar bagajele le cară cu mâinile sau cu roaba. Oamenii nu au fost feriți de accidente atunci când au traversat puntea care face legătura cu restul comunei. Cel puțin 4 persoane au căzut direct in albia paraului.

Oamenii sunt revoltati si de faptul ca nu pot avea acces in zona decat cu caruta sau cu tractorul, contra-cost, numai prin albia parâului. Mai grav, este ca în urma ploilor, drumul a fost distrus in totalitate si nici accesul masinilor nu mai e posibil. Localnicii se roagă să nu izbucneasca vreun incendiu sau să aibă nevoie de o ambulanță, pentru că mașinile salvatorilor nu pot ajunge la ei.

Sătenii din Cozieni se confruntă cu aceasta problemă de ani de zile, fără ca autoritățile să ridice un deget pentru a rezolva situația. Primarul localității, Daniel Panaitescu, nu este străin de situație, însă n-are prea multe soluții.

Primarul din Cozieni dă vina pe Direcția Apelor Buzău- Ialomița care nu i-a dat avize pentru construirea unui podeț. Contactati telefonic, reprezentantii Directiei Apelor Buzău- Ialomița nu au putut lamuri situatia, pasand problema de la un coleg la altul. Comuna Cozieni se afla în partea de nord-vest a judeţului Buzău fiind localitatea cu cel mai mare număr de sate din judeţ.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>