Menu

Sport
DOMINĂ CLASAMENTELE NAȚIONALE

Federatia Romana de atletism a dat publicitatii clasamentele TOP 10 pe anul 2016 la toate disciplinele atletice si la toate categoriile de varsta. Atletismul buzoian este bine reprezentat, opt dintre sportivii buzoieni regasindu-se in aceste clasamente. La doar 17 ani, cadeta Marina Andreea Baboi, cel mai bun produs al atletismului buzoian în ultimii ani, domină la nivel național clasamentele celor trei probe de sprint.

Cadeta Marina Andreea Baboi, de la Liceul cu Program Sportiv Buzău, eleva profesorului Gabriel Nicolau, domină clasamentele celor trei probe de sprint: 60 de metri, 100 de metri, respectiv 200 de metri plat, regasindu-se de nu mai putin de 12 ori in TOP 10 întocmit de specialiștii federației la patru categorii de varsta diferite. De altfel, deși are doar 17 ani, Marina este singurul atlet buzoian care accede in clasamentele seniorilor, fiind a doua a sprintera a Romaniei la proba de 100 de metri, si in TOP 10 atat la 200 de metri – pozitia a patra –  cat si la 60 de metri. Buzoianca este de patru ori lider national al sprinterelor in probele de 100 de metri si 60 de metri, de cinci ori este clasata pe locul 2 si o data pe locul 3.

Anul 2016 a fost unul excelent pentru Marina Baboi: a obtinut 6 titluri de campioana nationala, un titlu de campioana balcanica, două titluri de vicecampioana nationala si o medalie de bronz la internationalele de seniori ale Romaniei; a fost de două ori semifinalista europeana a cadetelor in probele de 100 de metri si 200 de metri plat – probe in care o obtinut in acest an cei mai buni timpi din cariera, performante ce au propulsat-o pe Marina in TOP 10 european al ambelor probe.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>