Menu

Social
SALARII ÎNTÂRZIATE?

Profesorii buzoieni si-ar putea lua cu intarziere salariile pentru luna noiembrie. O spune liderul sindicalistilor din invatamant, care afirma că nu mai există timpul necesar pentru a fi duse la îndeplinire  toate procedurilor pentru ca dascălii să își poată ridica salariile pe 5 decembrie, ziua de salariu. Vina ar fi a Guvernului care a întârziat rectificarea bugetară prin care să fie alocați către primării banii necesari achitării salariilor.

Sindicaliștii din învătământul buzoian au vesti proaste pentru dascali. Autorităţile locale nu dispun, in prezent, de banii necesari pentru plata salariilor profesorilor, pentru luna noiembrie. Sindicalistii afirma că este aproape imposibil ca până la data de 5 decembrie, atunci când sunt virate în conturile profesorilor salariile pe luna noiembrie, să se ducă la îndeplinire toate procedurile pentru plata la timp a salariilor din învăţământ.

Îngrijorarea liderilor de sindicat au temei: procesul nu e chiar simplu. După rectificarea bugetară a Guvernului, banii sunt trimisi Administraţiilor Judeţene ale Finanţelor Publice, care îi trimit apoi la primării în conformitate cu propunerile făcute de fiecare Inspectorat Scolar Județean. Ca fondurile de salarii să ajungă în şcoli, trebuie să se întrunească şi Consiliile Locale, care, la randul lor trebuie  să rectifice bugetul local. Pentru plata salariilor pe luna decembrie, la nivelul judeţului Buzău este necesară o sumă de aproximativ  20 de milioane de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>