Menu

Social
CREȘTERI DE SALARII

Funcţionarii cu statut special, poliţiştii şi militarii vor avea cele mai mari creşteri de salarii anul viitor, potrivit proiectului legii salarizării, elaborat de Ministerul Muncii.

În unele cazuri, lefurile vor creşte chiar şi cu 65%. Cea mai mare creştere este prevăzută pentru personalul contractual din administraţia publică. Salariul va urca la 2.151 lei în 2017, de la 1.304 lei în luna mai 2016, dacă proiectul de lege va fi adoptat în forma propusă de Ministerul Muncii.

Personalul din Apărare şi Ordine Publică va avea o majorare de 58,4%. Astfel salariul de bază mediu al personalului militar, poliţiştilor, funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare ar putea creşte în 2017 la aproape 2.450 lei, de la 1.546 lei. Angajaţii care lucrează în domeniul asistenţei sociale ar putea beneficia de a treia cea mai mare creştere medie salarială anul viitor, de 57,2% la 2.141 lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>