Menu

Social
SUPRACAMPANIE DE RUJEOLA

Este epidemie de rujeolă în România, iar autoritățile sanitare vor să limiteze extinerea bolii, printr-o supracampanie de vaccinare. In județul Buzău, sute de copii nu au fost inca vaccinaţi împotriva acestor boli, părinții refuzand vaccinarea. Cele mai multe astfel de cazuri se inregistreaza în comunităţile de romi din cartierul buzoian Simileasca precum și în  localităţile Calvini şi Râmnicelu.

Supracampania de vaccinare împotriva rujeolei va fi demarata la Buzau din data de 20 decembrie. Până atunci se efectuează o acţiune de catagrafiere a copiilor cu vârste între 9 luni şi 9 ani care trebuie imunizaţi, în paralel cu o campanie de convingere a părinţilor cu privire la necesitatea vaccinării antirujeolice.

În județul Buzău, sute de copii nu au fost inca vaccinaţi împotriva acestor boli, părinții refuzand vaccinarea. Cei mai mulți copii nevaccinați, in judetul Buzau, sunt in cartierul buzoian Simileasca precum șI în  localităţile Calvini şi Râmnicelu.

Buzăul se numără printre cele 30 de judeţe în care au fost semnalate îmbolnăviri de rujeolă, boala fiind confirmată în cazul a cinci pacienţi, cu vârste cuprinse între 6 luni şi 28 de ani. Specialiştii reamintesc că rujeola este boală transmisibilă pe cale respiratorie, extrem de contagioasă, iar imunitatea împotriva infecţiei rujeolice se dobândeşte fie prin trecerea prin infecţie, uneori cu urmări grave, fie prin vaccinare. Boala se manifestă prin febră foarte mare, conjunctivită, rinoree, tuse şi erupţie de pete catifelate roze pe fată, ulterior trunchi si membre.

În depozitul Directiei de Sanatate Publica Buzău se află, în prezent, 2.000 de doze de vacin impotriva rujeolei, la care se adaugă dozele care au fost deja distribuite medicilor de familie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>