Menu

Social
ÎNȘELAȚI CU POMANĂ

Inventivitate si imaginatie : sunt doua calitati de care dau dovada tot timpul, hotii din Romania. Metoda “Pomana”este ultima gaselnita a unui grup infractional destructurat de procurorii din Constanta, dupa ce zeci de victime din 12 judete s-au plans ca au fost jefuite de indivizi care veneau la usa lor sub pretextul ca le ofera de pomana, mancare si bani. 31 de pesoane au fost identificate de anchetatori, iar  27 dintre ele sunt deja in spatele gratiilor.

Victimele erau bine alese de catre infractori. De regula erau batrani de peste 70 de ani,  pe care reuseau foarte usor sa ii impresioneze si sa ii duca de nas. Infractorii aveau un plan bine pus la punct. Cat timp batranii mergeau sa aduca restul,  hotii, care erau intotdeauna doi, studiau terenul iar mai apoi isi puneau victime sa spuna de trei ori o rugaciune de multumire. In tot acest timp unul dintre hoti colecta din casa tot ce ii cadea la indemana.

Infractorii au actionat in mai multe judete si au reusit sa faca victime la Cluj, Mehedinti, Braila, Constanta sau Tulcea. Bunica acestei tinere a fost si ea la un pas sa devina victima metodei Pomana. Norocul batranei a fost ca nu era singura acasa. Prejudiciul creat se ridica la 500.000 de euro. Patru dintre indivizii care actionau prin metoda pomana sunt si acum cautati de politisti. Alti 27 au fost retinuti si trimisi in judecata pentru talharie.

 

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>