Menu

Social
VECHEA MATERNITATE, DEMOLATĂ

Clădirea din Buzau în care au venit pe lume sute de mii de bebeluși s-ar putea face una cu pământul cât de curând. Conducerea Consiliului Județean a decis ca sediul fostei maternități din Buzău să fie demolat, o eventuală reabilitare a imobilului fiind extrem de costisitoare. Autoritățiule vor să construiacă pe același teren o secție exterioară a Spitalului Județean, însă doar cu bani europeni.

Consiliul Judetean Buzau a facut deja un prim pas in vederea demolarii fostei Maternitati din Buzau transferand imobilul din domeniul public în cel privat al judetului. O expertiză arată faptul că imobilul nu mai corespunde unei funcţiuni similare de unitate medicală, chiar şi în condiţiile unei intervenţii la structura de rezistenţă şi la zidărie.

Pentru reabilitarea clădirii de pe b-dul Gării, ar fi nevoie de costuri uriaşe, de aproape 900.000 de euro. Nici stabilirea unei noi funcţiuni nu ar fi eficientă din punct de vedere economic. Astfel, specialistii recomanda demolarea clădirii, costurile ridicându-se în acest caz la aproximativ 200.000 euro. În aceste condiţii, Consiliul Judeţean Buzau ar putea să ridice pe acel teren o secţie exterioară a Spitalului Judeţean, ce ar putea fi construită chiar cu fonduri europene. Pentru stabilirea destinaţiei, va fi programată şi o dezbatere publică.

Clădirea în care a funcţionat maternitatea din Buzău este construită în anul 1960, iar destinaţia iniţială a fost cea de puşcărie. Din 1970 şi până în ziua în care a întrat în conservare, după deschiderea noii Maternităţi, a funcţionat neîncetat fără reparaţii capitale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>