Menu

Social
CONDUS PE ULTIMUL DRUM

Petre Cătuneanu, pilotul buzoian care şi-a pierdut viaţa în tragedia aviatică de la Constanța, a fost înmormântat astăzi, cu onoruri militare, în cimitirul Eroilor din Buzău. Cu durere nemărginită, familia, rude, prieteni, cadre militare, dar şi oameni impresionaţi de tragedia aviatică l-au condus pe ultimul drum pe ofițerul care a pierit după ce s-a prăbușit cu elicopterul în lacul Siutghgiol.

Cu sufletele pustiite de durere, sute de prieteni, foşti camarazi, dar şi oameni simpli care au vrut să fie alături de rudele îndoliate au mărsăluit alături de catafalcul pe care era aşezat eroul. Lacrimile au izbucnit după slujba religioasă de la capela Sfântul Ştefan, când sicriul cu trupul neînsufleţit al comandorului acoperit cu drapelul naţional a fost scos pe braţe de jandarmi.

Cortegiul a pornit apoi şi a traversat oraşul de la un capăt la celălalt. Sfâsiate de durere, soţia şi fiica au stat la căpătâiul eroului şi lacrimile lor au mângâiat sicriul. Petre Cătuneanu şi-a găsit odihna în Cimitirul Eroilor, lângă alţi piloţi căzuţi la datorie. Trei salve de foc au fost trase în timp ce pământul se pregătea să primească sicrul. Printre lacrimi, rudele, colegii şi toţi cei prezenţi i-au spus adio lui Petre Cătuneanu.Petre Cătuneanu a plecat dintre noi la doar 47 de ani. Absolvent al Şcolii de Aplicaţie de la Boboc, el a făcut parte din promoţia 1991 de piloţi de elicoptere, o generaţie blestemată aşa cum spun foştii camarazi: mai mult de jumătate dintre ei au pierit în accidente aviatice de-a lungul anilor. Avea la activ peste 2900 de ore de zbor din care peste 2000 pe EC135. Petre Cătuneanu era căsătorit şi avea o fiică studentă. Dumnezeu să-l odihnească!

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>