Menu

Social
DUPĂ CRĂCIUN, FRUCTE ȘI LEGUME

După mesele copioase de Crăciun, buzoienii au ieșit în număr mare în piețe în căutare de noi provizii. De data aceasta însă, nu au mai căutat carne ori preparate de porc, ci fructe și legume.

În fața meselor pline cu bucate alese, putini au rezistat și s-au mai gândit la cumpătare. Oamenii caută acum alimente care să nu pice la fel de greu ca cele de sarbatori. Dupa Craciun, la mare căutare sunt fructele și legumele.

Deși cei mai mulți dintre buzoienii au ascultat sfaturile medicilor care i-au atenționat sa nu facă excese, prea puțini s-au putut abține în fața bunătăților de pe masă. Fructele, legumele și ciorbele acre par sa fie cele mai bune remedii pentru detoxifierea organismului. Așa că buzoienii au ieșit în casa cu un singur gând, sa cumpere fructe și legume.

Pentru comercianții de la tarabe, pofta de fructe a cumpărătorilor s-a tradus în vânzări frumușele. Doctorii recomanda oamenilor să consume în această perioadă fructe și legume, pentru a detoxifica organismul, dar și pentru a-l pregăti pentru masa de Revelion, care prin tradiție, este la fel de copioasa.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>